Wykonanie
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada arbuzowa - wspaniała na upały :)

SKŁADNIKI: (proporcje są przykładowe)1/4 dużego soczystego
arbuza (najlepiej dobrze schłodzonego)1/4 szklanki
cukru pudrusok z 1
limonki3-4 łyżki
syropu miętowo-
limonkowego (można pominąć)ewentualnie 1/2 szkl
wody1.
Arbuza wcześniej wkładamy do lodówki aby się dobrze schłodził (jeśli będzie w temperaturze pokojowej lemoniada będzie się dużo dłużej chłodzić). Pokroić, usunąć skórę i pestki, pokroić na kawałki i wrzucić o blendera. Dodać
cukier oraz
syrop i
sok z limonki, zblendować.Gdyby całość wyszła za mocna można dolać
wody, jeśli za mało słodka - dosłodzić.2. Lemoniadę schłodzić. Można podawać z kostkami
lodu.
