Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Zapiekanka makaronowa mojej ...Zapiekanka Cottage pie po ... »
Jajecznica na śniadanie wspaniały początek dnia. Ja dla urozmaicenia zrobiłam ją dziś na
młodych szparagach. Pyszna, lekka nie za zdrowa bo na
maśle, ale za to z warzywnym akcentem.Składniki:2
jajka1 łyżka
masłakilka
młodych szparagówsól i
pieprzSzparagi zalewamy
wodą, solimy i gotujemy do miękkości.
Odcedzamy.
Wykładamy na talerz.
Jajka wbijam do dzbanka, dodajemy
sól i
pieprz.
Lekko mieszamy.
Masło topimy na patelni.
Na roztopione
masło wylewamy lekko rozmieszane
jajka.
Mieszamy cały czas aż do ścięcia.
Jajecznicę wykładamy na
szparagi. Smacznego !!!
niedziela, 26 stycznia 2014, bryssskapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »KomentarzeProsta i tania reklama w Internecie sprzedawana za pomocą AdTaily(PLALLADTAILY0002)