Wykonanie

Jak się ma w domu niejadka to się trzeba nie lada nakombinować , żeby zrobić coś dobrego do jedzenia. Czasem zdarzało mi się nawet robić kilka obiadów dziennie żeby Julcia coś zjadła. No ale to tak jak się ma w domu dziecko które najchętniej na śniadanie, obiad i kolacje jadłoby same
słodycze.Składniki:45 dag
mięsa mielonego z
indyka1 opakowanie płatów
makaronowych do lazanii2
kostki rosołowe mięsne3 łyżki
koncentratu pomidorowegocukier do smaku
oliwaNa rozgrzanej
oliwie podsmażamy
mięso.

Do lekko podsmażonego
mięsa dodajemy
kostki rosołowe,
cukier i
przecier pomidorowy.

Dokładnie mieszamy i wszystko zalewamy około 2 litrami
wody.

Całość mieszamy i gotujemy jeszcze około 5 minut.

Po zagotowaniu sos
mięsny zdejmujemy z ognia i przelewamy do blendera.

Delikatnie na najmniejszym stopniu miksujemy chwilkę, tak aby wszystko się ze sobą dokładnie połączyło, ale żeby zostały małe kawałeczki
mięsa.

Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy chochlę sosu.

Na sos układamy płaty
makaronu.

Na
makaron wylewamy sporo sosu, na to znowu układamy
makaron.

Na
makaron sos i tak do wyczerpania składników.

Pamiętajcie tylko o tym, żeby na samym wierzchu była warstwa sosu.

Tak przygotowaną lazanię wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C i zapiekamy ją przez około 40-50 minut.

Po upieczeniu lazanię wykładamy na talerz i pałaszujemy. Smacznego !!!

