Wykonanie
Uczta dla podniebienia taka pasta. Bardzo smaczna, znikła niemalże na jednym posiedzeniu( co widać na zdjęciu, załapały się już resztki ). Pominęłam
masło, taka konsystencja pasty jak na zdjęciu w zupełności mnie usatysfakcjonowała. Jeśli chcecie gładkie smarowidło tak jak na blogu Nóż i widelec z którego pochodzi przepis to dodajcie
masło.

Składniki :puszka
sardynek w oleju ( u mnie 160 g )1/2 średniej
cebuli pociętej na mniejsze kawałki( użyłam czerwonej )1/5 kostki
masła ( pominęłam )5-6
suszonych pomidorówczubata łyżeczka wędzonej
papryki ( nie mam wędzonej dodałam trochę
pieprzu cayenne i łyżeczkę mielonej
słodkiej papryki )
sól,
pieprzłyżka
Whisky ( opcjonalnie-ja pominęłam )Wszystko razem blenderujemy, doprawiamy do smaku
pieprzem i
solą.Smacznego :)