Wykonanie
Dla smakowszy kaw samokwych ( czyli takich jak ja ).
Kawa z delikatną nutą
pomarańczy i
cynamonu. Aromatyczna. Wystarczy zaparzyć filiżankę, usiąść w słonku, zamknąć oczy i przenieść się w egzotyczne krainy ;) Przepis z gazety " Naj " - jakiś bardzo stary wycinek :)
Składniki : ( dla 2 osób )2 szklanki
kawypomarańczałyżeczka
cukru1/4 łyżeczki
cynamonubita śmietanaPomarańcza szorujemy szczoteczką pod bierzącą
wodą, sparzamy, kroimy w plastry. Do rondelka wlewamy
kawę, dodajemy plastry
pomarańcza,
cynamon i
cukier. Podgrzewamy na małym ogniu około 5 minut.
Kawę przelewamy do szklanek ( możne przelać przez sitko ), dekorujemy
bitą śmietaną. Ja dodatkowo do dekoracji użyłam kawałków
pomarańcza i starkowanej
gorzkiej czekolady :)Smacznego :)