Wykonanie
Póki zostało mi jeszcze
ajerkoniaku przywiezionego z Polski nie mogłam nie wypróbować kremowego
drinku Nigelli, którego zrobienie zaplanowałam na Święta ale jak już wcześniej
pisałam i na to brakło mi czasu. Przepyszny wyskokowy deser zarezerwowany oczywiście tylko dla dorosłych. Delikatność ubitej słodkiej
śmietanki idealnie komponuje się z ostrością i słodkością Advocaata ( oczywiście intensywność zależy od ilości jaką dodamy a mamy tu wolną rękę). Świetny na imprezkę andrzejkową na pewno zawładnie nie jednym podniebieniem. Naszymi zawładnął :) Gorąco polecam... :) Przepis z
serii Nigella Ekspresowo.

Składniki : ( ja robiłam na oko mniej więcej z połowy składników )1 1/2 szklanki
śmietany kremówki1/2 szklanki
ajerkoniakuŚmietanę ubijamy na sztywno. Cały czas ubijając dodajemy
ajerkoniak. Mieszamy jakieś pół minuty mikserem i gotowe.Smacznego :)Jeśli MT pozwoli umieszczę ten nietypowy koktajl w jego akcji :)Przepis bierze udział w akcji : Przepisy Nigelli Lawson i elektryzujacy-karnawa-z-
drinkiem