Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Metka cebulowa - beiota
Łosoś grzebany w
soli »
Polędwica na szybko w 48h.
Jest to mój testowy wyrób. Było mało czasu ale wyszło ok. Czyli się da.Składniki-
polędwice wieprzowe obrobione,- poklosól-
wodaPolędwice zapeklować na mokro. Ja peklowałem z uwagi na brak czasu 30h z nastrzykiem. Solanka bez żadnych przypraw. Wg. tabeli dziadka podanej na blogu:http://www.wedlinydomowe.pl/roboczy/tabelapeklowania.htmByło 4 kg
mięsa 300g peklosoli 1,6l
wody. Temp. peklowania z uwagi na tempo ok 20 stopni.Następnie ociekanie 8h w temp. poniżej 10 stopni.Osuszanie w ciepłej wędzarni, a
potem wędzenie najpierw zimnym
dymem, a
potem o temp do 50 stopni do uzyskania ładnego koloru.
Wyszło całkiem dobrze, choć obawiałem się że nie zdąży się zapeklować i będzie szare oczko.Czyli jak trzeba szybko to też można.Smacznegoczwartek, 21 lutego 2013, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter