Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Bułka zwykła drobna z 1965Zimna zośka »
BaleronBaleron parzony na wzór przepisów wewnętrznych nr 16 z 1959r

Składniki:-
karkówka wieprzowa- peklosólKarczek wieprzowy zapeklować na mokro 7 dni wg.tabeliNastępnie na karczek naciągnąć osłonki (kątnice, pęcherz), a jak nie ma to wiązać lub włożyć do siatki. Po ocieknięciu wędzić ciepłym
dymem ok 45stopni przez 3-4h do barwy brązowej.Parzyć w wodzie o temp ok. 75-80 stopni do osiągnięcia wewnątrz temp. 70stopni.Ostudzić do temp. 6stopni, np w zimnej wodzie.

Smacznegośroda, 21 listopada 2012, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter