ßßß Cookit - przepis na Baleron

Baleron

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Bułka zwykła drobna z 1965
Zimna zośka »
Baleron
Baleron parzony na wzór przepisów wewnętrznych nr 16 z 1959r
Składniki:
- karkówka wieprzowa
- peklosól
Karczek wieprzowy zapeklować na mokro 7 dni wg.tabeli
Następnie na karczek naciągnąć osłonki (kątnice, pęcherz), a jak nie ma to wiązać lub włożyć do siatki. Po ocieknięciu wędzić ciepłym dymem ok 45stopni przez 3-4h do barwy brązowej.
Parzyć w wodzie o temp ok. 75-80 stopni do osiągnięcia wewnątrz temp. 70stopni.
Ostudzić do temp. 6stopni, np w zimnej wodzie.
Smacznego
środa, 21 listopada 2012, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2012/11/Baleron.html