ßßß Cookit - przepis na Zimne nóżki

Zimne nóżki

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Azotan i azotyn, a nitrozoaminy
Serdelki »
Zimne nóżki
Zimne nóżki
Składniki:
- nogi wieprzowe ilość dowolna
- woda
- sól
- pieprz
Nogi wieprzowe oczyścić i umyć. Włożyć do dużego garnka, zalać wodą i gotować do całkowitego rozmięknięnia ok 2h.
Wyjąć mięso z kośćmi z wywaru, aby ostygło. Wywar pozostawić w garnku.
Obrać mięso z kości dokładnie. Z lewej mięsko z prawej kostki.
Włożyć obrane mięso do garnka z wywarem. Zagotować i wlać do salaterek lub do weków.
Weki przechowywać w lodówce.
Przyprawianie zostawiamy przy konsumpcji. Każdy wedle uznania.
Skrapiamy sokiem z cytrynki.
Smacznego
wtorek, 12 października 2010, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2010/10/Zimne-nozki.html