Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Azotan i azotyn, a nitrozoaminy
Serdelki »Zimne nóżkiZimne nóżki
Składniki:-
nogi wieprzowe ilość dowolna-
woda-
sól-
pieprzNogi wieprzowe oczyścić i umyć. Włożyć do dużego garnka, zalać
wodą i gotować do całkowitego rozmięknięnia ok 2h.
Wyjąć
mięso z kośćmi z
wywaru, aby ostygło.
Wywar pozostawić w garnku.
Obrać
mięso z kości dokładnie. Z lewej
mięsko z prawej kostki.
Włożyć obrane
mięso do garnka z
wywarem. Zagotować i wlać do salaterek lub do weków.Weki przechowywać w lodówce.
Przyprawianie zostawiamy przy konsumpcji. Każdy wedle uznania.Skrapiamy
sokiem z cytrynki.Smacznegowtorek, 12 października 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter