ßßß
Składniki:- nogi wieprzowe ilość dowolna- woda- sól- pieprzNogi wieprzowe oczyścić i umyć. Włożyć do dużego garnka, zalać wodą i gotować do całkowitego rozmięknięnia ok 2h.
Wyjąć mięso z kośćmi z wywaru, aby ostygło. Wywar pozostawić w garnku.
Obrać mięso z kości dokładnie. Z lewej mięsko z prawej kostki.
Włożyć obrane mięso do garnka z wywarem. Zagotować i wlać do salaterek lub do weków.Weki przechowywać w lodówce.
Przyprawianie zostawiamy przy konsumpcji. Każdy wedle uznania.Skrapiamy sokiem z cytrynki.Smacznegowtorek, 12 października 2010, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter