Wykonanie


Szaszłyki z
Oliwkami w Cieście Francuskim to smaczna przystawka idealnie nadająca się na przyjęcia, spotkania ze znajomymi, pikniki itp. a także jako chrupiąca przekąska podczas dnia. Szaszłyki w takiej formie mogą stanowić pyszny i efektowny element stołu wśród innych zakąsek.
Oliwki w cieście francuskim świetnie smakują zarówno podawano na zimno jak i ciepło.

opakowanie
ciasta francuskiegopo ok. 120 g
oliwek czarnych i zielonychpatyczki do szaszłyków

Odsączone
oliwki nabijamy na patyczki w odstępach ok. 0,5 cm.Schłodzone
ciasto francuskie kroimy w pasy o grubości ok. 1 cm.Każdy z nich składamy tworząc długie podwójne porcje ciasta. Następnie końce "pasków ciasta" nabijamy na patyczki z
oliwkami i zawijamy w sposób przedstawiony na zdjęciu. Końcówki zlepiamy dociskając do siebie.Gotowe szaszłyki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 15-20 minut do zrumienienia.Podajemy z dowolnymi sosami np. meksykańskim,
czosnkowym lub
ketchupem.









