Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu«
Sałatka z
awokadoTatar z wędzonego ... »Pyszna domowa delikatna frużelina która doskonale sprawdzi się jako dodatek do gofrów,deserów,
lodów itp.

Składniki:1 kg
cuerwonej porzeczki1 czubata szkl
cukru kryształu3 łyżki
mąki ziemniaczanej100 ml
wodyWykonanie:
Porzeczkę obrywamy z gałązek i dokładnie płuczemy pod zimną
wodą.Wrzucamy do garnka,dodajemy
cukier,mieszamy,wstawiamy na ogień i doprowadzamy do wrzenia ( gotujemy 10 min)
Wodę i
mąkę dokładnie mieszamy ze sobą ( nie może być grudek) i dodajemy do gotujących się
owoców.Wszystko razem zagotowujemy mieszając rególarnie.Gorącą frużelinę przekładamy do przygotowanych wcześniej słoików ( dobrze wyparzonych)Gotowe słoiki zakręcamy i odwracamy do góry dnem,jeżeli chcemy je przechowywać dłużej należy je zapasteryzować ( gotować około 5 min)Smacznego :)

czwartek, 10 lipca 2014, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter