ßßß Cookit - przepis na " Frużelina z czerwonej porzeczki "

" Frużelina z czerwonej porzeczki "

nazwa

Wykonanie

Czym dziś w kuchni pachnie
Blog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt : [email protected]
Blog > Komentarze do wpisu
« Sałatka z awokado
Tatar z wędzonego ... »
Pyszna domowa delikatna frużelina która doskonale sprawdzi się jako dodatek do gofrów,deserów,lodów itp.
Składniki:
1 kg cuerwonej porzeczki
1 czubata szkl cukru kryształu
3 łyżki mąki ziemniaczanej
100 ml wody
Wykonanie:
Porzeczkę obrywamy z gałązek i dokładnie płuczemy pod zimną wodą.
Wrzucamy do garnka,dodajemy cukier,mieszamy,wstawiamy na ogień i doprowadzamy do wrzenia ( gotujemy 10 min)
Wodę i mąkę dokładnie mieszamy ze sobą ( nie może być grudek) i dodajemy do gotujących się owoców.
Wszystko razem zagotowujemy mieszając rególarnie.
Gorącą frużelinę przekładamy do przygotowanych wcześniej słoików ( dobrze wyparzonych)
Gotowe słoiki zakręcamy i odwracamy do góry dnem,jeżeli chcemy je przechowywać dłużej należy je zapasteryzować ( gotować około 5 min)
Smacznego :)
czwartek, 10 lipca 2014, kozakowna
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Ostatnie wpisy
" Creme brulee ...
" Szyszki z ...
" Sos ...
" Ciasteczka ...
" Torty "
" Torty "
" Kotlety ...
Reklama w internecie
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://pysiulek.blox.pl/2014/07/Fruzelina-z-czerwonej-porzeczki.html