Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu«
Rogale śniadanioweSchabowe z
kapustą ... »Jeżeli lubicie
ziemniaki jako dodatek do obiadu a macie ochotę lekko odmienić formę ich podania to bardzo polecam.Bardzo łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.Pomysł podpatrzyłam u pewnego francuskiego kucharza :)

Składniki :8 żrednich
ziemniaków1 mały słoiczek
prawdziwków marynowanych2 łyżki
masła1 garść siekanego
szczypiorkusól i
pieprzWykonanie:
Ziemniaki obieramy,dokładnie myjemy i gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie.
Grzyby odcedzamy z zalewy i każdy przekrawamy na 2 części.
Masło rozgrzewamy na głębokiej patelni,wrzucamy na nie
grzyby i podsmażamy około 2 min.Ugotowane i odcedone z
wody ziemniaki kroimy na ćwiartki i dodajemy do podsmażonych
grzybów.Wszystko razem smażymy na średnim ogniu około 4-5 min ( aż ziemniaczki lekko się zrumienią) mieszając co jakiś czas.Doprawiamy
solą i
pieprzem.Przed podaniem posypujemy
szczypiorkiem.Smacznego:)wtorek, 08 kwietnia 2014, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter