Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Zupa serowa
Schabowe z ... »Sposób na zużycie
ziemniaków pozostałych z poprzedniego dnia lub poprostu na odmienienie sposobu podania.Polecam są naprawdę pyszne .

Składniki:50 dkg
ziemniaków ugotowanych2
jajka2-3 łyżki
mąki ziemniaczanejsól lub
przyprawa kucharek
bułka tartatłuszcz do głębokiego smażeniaWykonanie:Ugotowane
ziemniaki przeciskamy przez praskę lub bardzo dokładnie ucieramy tłuczkiem do
ziemniaków.Do utartych
ziemniaków dodajemy
jajka,
mąkę,
sól luk kucharka i dokładnie mieszamy aż powstanie jednolita masa ( jest ona dość rzadka i klejąca)Z tak przygotowanego ciasta formujemy kuleczki odrobinę większe jak
orzechy laskowe( dobrze to się robi rękami lekko zwilżonymi w zimnej wodzie)Przygotowane kuleczki dokładnie obtaczamy w
bułce tartej a następnie smażymy na złoty kolor w dobrze rozgrzanym tłuszczu.Wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy chwilkę na ręczniku papierowym.Podajemy do
mięs :)P.S. Dla urozmaicenia możemy dodać do ciasta troszkę
startego sera żółtego.poniedziałek, 24 marca 2014, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter