Wykonanie
Skladniki:18 dkg
masla20dkg
cukru pudru1
jajko35dkg
maki pszennej1
cukier waniliowyDodatkowo:
cekolada mleczna lub gorzkaczerwone cukiereczkiWykonanie:Wszystkie skladniki umiescic w misie miksera i wyrobic do uzyskania gladkiej kulki.Ciasto mozna rowniez zagniesc recznie.Wyrobione ciasto chlodzic w lodowce okolo 30 minut.Po wyjeciu z lodowki walkowac na grubosc okolo 3 milimetrow.Wykrawac okragle ksztalty np.szklanka.Ukladac na blaszce wylozonej papierem do pieczeniai piec okolo 12 minut w 180°C.Po wystudzeniu
ciasteczek dekorujemy je za pomoca
czekolady(roztapiamy
czekolade w kompieli
wodnej i rysujemy nia rogi i oczy renifera,ja robilam to za pomoca wykalaczki.Na
czekoladzie przyklejamy rowniez noskitzn.cukiereczki reniferka)
Pomysl zaczerpniety z bloga "Moje wypieki".