ßßß

Spód ciasta :360 g ciastek lub herbatnikow50 g roztopionego masłaMasa serowa:1 kg sera z wiaderka4 jajka,150g cukru pudrusok z połowy cytryny100g zmielonych wiórów kokosowych200 ml śmietany 30%opakowanie budynku waniliowego lub smietankowegoPolewa:100g czekolady mlecznej100 ml kremówkiCiastka gnieciemy na pył i łączymy je z roztopionym masłem.Dno formy 26 cm wykładamy pergaminem boki smarujemy masłem.Wykładamy dno ciastkami wkładamy na 10 minut do zamrażarki a następnie na 10 minut do piekarnika 180 stopni.Wyciągamy i studzimy.Ser przekładamy do miski robota,miksujemy cały czas na średnich obrotach.Następnie dodajemy budyń w proszku-dokładnie miksujemy.Następnie po jednym jajku,cukier puder,zmielonych kokos,kremówkę oraz sok z cytryny.Masę wylewamy na przestudzone ciastka i pieczemy w 170 stopniach przez 15 minut następnie zmniejszamy temperaturę do 120 i pieczemy kolejne 1,5 h.Wyciągamy z pieca studzimy.Śmietankę podgrzewany,zdejmujemy z ognia i dodajemy kawałki czekolady,mieszamy aż się rozpuszczą. Czekamy aż polewa się przestudzi wtedy też trochę zgestnieje.Polewamy ciadto i posypujemy wiórkami.