Wykonanie
6
białek,300g
cukru do wypieków,1 łyżeczka
octu,1 łyżeczka
mąki ziemniaczanej,szczypta
solidodatki:300 ml kremówki,
kokos,kawałki
czekoladyBlachę wykładamy papierem do pieczenia.Rysujemy okrąg o wymiarach 22 cm.Zimne
białka ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy po łyżce
cukru cały czas miksując.Dodajemy
ocet oraz
mąkę.Miksujemy.
Bezę wykładamy na zaznaczonym okręgu.Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni po czym odraz zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i tak pieczemy 90 minut.Baza powinna być chrupka,może lekko popękać.Wyłączyć piekarnik uchylić drzwiczki i zostawić do przestygnięcia.Reszta to już wedle uznania!
Śmietana,
kokos,
owoce na co kto ma ochotę.