Wykonanie
Pogoda za oknem niestety znów nie nastraja optymistycznie. Ciepłe dni, tak długo wyczekiwanej wiosny, niestety bardzo szybko się skończyły. I za oknem widnieją raczej jesienne barwy. Jednak w moim domu pełno optymistycznych kolorów. Piękny fiolet zakwitł w małej doniczce, uwodząc nie tylko barwą, ale również zapachem. A w kuchni dziś króluje czerwień i
wiśniowy smak...
Składniki:1 szklanka
wiśni bez pestek2 szklanki
wody2 łyżeczki
mąki ziemniaczanej2-3 łyżeczki
cukru do smakuPrzygotowanie:
Owoce wsypujemy do misy blendera, dodajemy 1/2 szklanki
wody. Miksujemy. Następnie przekładamy
wiśniowy mus do garnka z grubszym dnem, dodajemy
cukier i 1 szklankę
wody. Zagotowujemy, mieszając od czasu do czasu. W reszcie
wody rozrabiamy
mąkę ziemniaczaną. Wlewamy do gotujących się
owoców i szybko mieszamy. Gotujemy jeszcze chwilę, aż do uzyskania pożądanej konsystencji
kisielu.Smacznego