Wykonanie
Za oknami znów króluje zmienna pogoda. Raz zimno, raz ciepło... Niestety wyczekiwana wiosna nie chce jeszcze zagościć w naszym
kraju. Dlatego "zapraszam" do mojego stołu pyszne, zielone warzywa. Dziś do obiadu podałam pyszną
fasolkę szparagową z
pestkami dyni. Dzięki zastosowaniu nowego produktu firmy Bonduelle, moja surówka obiadowa była przygotowana w bardzo krótkim czasie. A więc, to co najważniejsze: zdrowo, szybko i smacznie. Zapraszam do spróbowania.

Ta wspaniała zieleń, aż cieszy oczy.Składniki:1/2 opakowania Bonduelle "Już przygotowane na parze"
fasolki szparagowej zielonej2 łyżki łuskanych pestek dyniszczypta
soli (mała)1 łyżka
kiełków rzodkiewki1 łyżeczka świeżej
bazylii1/2 łyżki
oliwy z oliwekPrzygotowanie:Dzięki
fasolce firmy Bonduelle przygotowanie potrawy zajmuje kilka chwil.
Pestki dyni wysypujemy na deskę i lekko (niedbale) kroimy na mniejsze kawałki. Rozgrzewamy patelnię z
oliwą z oliwek, sypiemy przygotowane
pestki z dyni. Smażymy przez 3-4 minuty, mieszając. Następnie dodajemy
fasolkę szparagową. Smażymy wszystko 3 minuty, mieszając. W międzyczasie szatkujemy 1 łyżkę
kiełków rzodkiewki. Dodajemy do naszej
fasolki wraz z małą szczyptą
soli, mieszamy. Ściągamy z ognia. Nakładamy na półmisek (lub inne naczynie), posypujemy
bazylią.

Smacznego