ßßß Cookit - przepis na Fasolka szparagowa z pestkami dyni

Fasolka szparagowa z pestkami dyni

nazwa

Wykonanie

Za oknami znów króluje zmienna pogoda. Raz zimno, raz ciepło... Niestety wyczekiwana wiosna nie chce jeszcze zagościć w naszym kraju. Dlatego "zapraszam" do mojego stołu pyszne, zielone warzywa. Dziś do obiadu podałam pyszną fasolkę szparagową z pestkami dyni. Dzięki zastosowaniu nowego produktu firmy Bonduelle, moja surówka obiadowa była przygotowana w bardzo krótkim czasie. A więc, to co najważniejsze: zdrowo, szybko i smacznie. Zapraszam do spróbowania.
Ta wspaniała zieleń, aż cieszy oczy.
Składniki:
1/2 opakowania Bonduelle "Już przygotowane na parze" fasolki szparagowej zielonej
2 łyżki łuskanych pestek dyni
szczypta soli (mała)
1 łyżka kiełków rzodkiewki
1 łyżeczka świeżej bazylii
1/2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Dzięki fasolce firmy Bonduelle przygotowanie potrawy zajmuje kilka chwil. Pestki dyni wysypujemy na deskę i lekko (niedbale) kroimy na mniejsze kawałki. Rozgrzewamy patelnię z oliwą z oliwek, sypiemy przygotowane pestki z dyni. Smażymy przez 3-4 minuty, mieszając. Następnie dodajemy fasolkę szparagową. Smażymy wszystko 3 minuty, mieszając. W międzyczasie szatkujemy 1 łyżkę kiełków rzodkiewki. Dodajemy do naszej fasolki wraz z małą szczyptą soli, mieszamy. Ściągamy z ognia. Nakładamy na półmisek (lub inne naczynie), posypujemy bazylią.
Smacznego
Źródło:http://slodkieokruszki.blox.pl/2015/03/Fasolka-szparagowa-z-pestkami-dyni.html