ßßß

Właściwie to byłam zaskoczona tym połączeniem ale zaskoczenie okazało się miłe i smaczne.Składniki (na jedną osobę)garść rukolipół małej czerwonej cebuli2 płaty śledziewe1 łyżka żurawiny do mięs1 łżeczka syropu malinowegoocet balsamiczny (ja użyłam kremu balsamicznego)świeżo zmielony pieprzsok z cytrynypół łyżeczki cukruWykonanieŚledzie moczymy odpowiednio wcześniej. Cebulę kroimy w pół talarki dodajemy cukier i sok z cytryny, mieszamy i odstawiamy na 2 do 4 godzin. Rukolę myjemy, osuszamy, układamy na niej cebulę, śledzie pokrojone w paski, obsypujemy pieprzem, polewamy sosem przygotowanym z żurawiny, soku malinowego, sosu balsamicznego ewentualnie aby był trochę rzadszy dodajemy odrobinę przegotowanej wody.