Płatki owsiane lubię pod każdą postacią, zwłaszcza teraz gdy nie jem słodyczy (takie tam moje czterdziestodniowe sprawdzenie swojej słabej silnej woli) więc gdy zobaczyłam ten przepis TUTAJ od razu pobiegłam do kuchni i zrobiłam je z połowy porcji.Składniki0,5 szklanki mąki pełnoziarnistej0,5 szklanki płatków owsianych55 g miękkiego masła3 łyżki syropu z agawy1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli4 łyżki musu jabłkowego domowego2 łyżki wiórków kokosowychżurawina, migdały w słupkachWykonanieWszystkie składniki oprócz musu i żurawiny dokładnie wymieszać. Mieszankę wyłożyć do tartaletek wysmarowanych lekką oliwą na nią mus jabłkowy i żurawinę, resztę masy pokruszyć na wierzchu na to migdały. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, piec około 15-20 minut.