Wykonanie
Szybki i efektowny deser ?proszę bardzo :)
Beza przekładana kremówką,
serkiem mascarpone i
konfiturą z czarnych
porzeczek.

zakupy :4
białka250 g
cukrusok z cytrynysólkremówka 36%
serek mascarponekonfitura z
czarnej porzeczki ( byle by była kwaśna )świeże
owoce ( wedle uznania )Najpierw ubijamy
białka, potrzebne nam będą cztery
jajka, 250 gram
cukru, łyżka
soku z cytryny i szczypta
soli.Ubijamy
białka na sztywno ze szczyptą
soli, następnie powoli dodajemy
cukier i ubijamy aż się rozpuści, na koniec wlewamy
sok z cytryny.
Beza będzie gotowa w momencie gdy masa będzie szklista.Piekarnik rozgrzewamy na 140*C a nasze
bezy rozkładamy na papierze do pieczenia i wrzucamy na 45 minut do pieca :)







Teraz krem !
Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno,
cukier dodajmy wedle uznania ( radzimy niewielką ilość, ponieważ
beza sama w sobie jest bardzo słodka :) .Do ubitej kremówki dodajmy
mascarpone i łączymy wszystko w jedną całość.Masa na chwilę do lodówki a my kroimy
owoce :)



Upieczonej
bezie dajemy chwilkę odpocząć.....

Składamy :)Na pierwszy placek układamy naszą masę
śmietanowo-
mascarponową , na krem układamy
konfiturę z
czarnej porzeczki, przykrywamy plackiem i powtarzamy czynność. Na sam szczyt góry słodkości układamy
owoce ..... i możemy wcinać.




Życzymy smacznego i pamiętajcie, że
beze najlepiej zjeść jednego dnia, ale myślę, że to nie będzie żaden problem :)do zobaczenia :)



