Wykonanie
Pamiętacie pyszny piankowy koktajl
śliwkowy z
serka wiejskiego ? Dzisiaj ciąg dalszy pysznych eksperymentów z
serkiem wiejskim w roli głównej. Tym razem wersja szarlotkowa. Równie szybka w przygotowaniu, równie smaczna. Zdrowa,
śniadaniowa wersja szarlotki, chyba nie zabraknie chętnych na takie smaki?
/Przygotowany w Speedcook'u/Przepis (jedna porcja):1 opakowanie
serka wiejskiego50ml
mleka1/2 łyżeczki
cynamonu4 lyżki
konfitury jabłkowej (u mnie: domowa)
Serek wiejski,
mleko,
cynamon i dwie łyżki
konfitury umieścić w naczyniu miksującym. Nastawić maszynę: obroty 3, czas 30 sekund. Gotowy krem przełożyć do pucharka/wysokiej szklanki. Na wierzch wyłożyć resztę
konfitury. Schłodzić w lodówce przez około 15 minut. Wyjąć i podawać.