Wykonanie
Tysiące egzaminów i zaliczeń, nieprzespane noce, podkrążone oczy, litry wypitej
kawy, tabletki na ból gardła i tony chusteczek higienicznych - tak, to już tylko przeszłość! W czwartek oficjalnie rozpoczęłam wakacje i od razu postanowiłam to odpowiednio uczcić. Lubię, bardzo lubię to uczucie beztroski. Coś mi podpowiada, że to będą udane trzy miesiące. W końcu jaki początek ... Taka cała reszta, prawda?Nasz (nie)wielki ogródek na końcu działki to w tym roku prawdziwy
poziomkowy skarbiec. Czerwone kuleczki, pachnące leśnymi bajkami. Najlepiej smakują zerwane prosto z krzaczka, ale nie tylko ...

Przepis (jedna porcja):250g
sera białego100g
jogurtu naturalnego1 szklanka poziomek
Poziomki opłukać. Razem z
serem białym i
jogurtem zblendować na gładką masę. Przełożyć do miseczki, wstawić na godzinę do lodówki. Po upływie czasu wyjąć i podawać.