Wykonanie
            
Dzisiaj podzielę się z 
Wami przepisem na te małe i kruche cudeńka, które podbiły 
serca moich 
bliskich, więc wypiek pewnie jeszcze powtórzę :) Pomysł zrodził się z ogromnej ilości 
przetworów dyniowego purée, które znajdują się w naszej spiżarni i nie wiedziałam co tak dokładnie 
mogę z nim zrobić, a później to już zupełnie o nim zapomniałam. Na szczęście mama przyniosła parę słoiczków, więc spodziewajcie się teraz 
dyniowego szaleństwa :>Składniki:2 i 1/2 szklanki 
mąkiszczypta 
soli250g miękkiego 
masła1/3 szklanki 
cukru1 
żółtko8 łyżek puree 
dyniowegoPrzygotowanie:W misce utrzeć mikserem puszystą masę z 
masła, 
cukru i 
żółtka. Stopniowo dodajemy 
mąkę, 
sól i purée. Jeśli składniki się połączą, wyłączamy mikser i wyrabiamy ręcznie. Ciasto nie może być zbyt 'mokre'.Wkładamy na 30 min do lodówki.Wykładamy blachy do pieczenia papierem. Wyjmujemy ciasto i formujemy z niegomalutkie kuleczki, a następnie obtaczamy w sezamie/migdałach/posiekanych orzechach i przekładamy na blachę.
Ciasteczka pieczemy przez 25-30 min w temperaturze 180 stopni.Wyjmujemy i studzimy na kratce. Można oprószyć 
cukrem pudrem :)Smacznego!

