Wykonanie

Jak już napisałam w tytule posta, po raz kolejny częstuje Was moimi owsianymi
ciasteczkami, które pojawiły się na moim blogu na samym początku jego istnienia, ale ponieważ są pyszne i szybkie w przygotowaniu postanowiłam Wam o nich przypomnieć. Wcześniejszy wpis znajduje się tutaj :)Składniki:/28 sztuk/1 i 1/4 szklanki
mąki1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia /sodki1/2 kostki miękkiego
masła2 łyżki
cukrujajko1 szklanka
płatków owsianych1/2 szklanki
otrębów1/2 szklanki pestek dyniPrzygotowanie:W mikserze ucieramy na gładką masę
masło z
cukrem i dodajemy
jajko. Następnie dosypujemy stopniowo wszystkie suche składniki wraz z
pestkami dyni.Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Za pomocą łyżeczki wykładamy w odstępach 3 cm małe
ciasteczka lub formujemy z nich kuleczki i delikatnie spłaszczamy.Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 min. Po upieczeniu wyciągamy do wystygnięcia.
Ciastka mają trwałość 6 dni.Smacznego :)

