Wykonanie

Ostatnio jestem bardzo nakręcona na
ciasteczka (nawet bardziej niż na muffinki), a to chyba za sprawą jesienni i brzydkiej pogody. Miło jest
mieć co pochrupać do ciepłego kubka
kawy,
herbaty czy też
mlecznej czekolady. Ten typ
ciastek jest zdecydowanie moim faworytem.Kruche, niezbyt słodkie i proste w wykonaniu . Może i Wy się skusicie?Składniki: /37 sztuk/1,5 szklanki
mąki1 szklanka
mąki kukurydzianej3 łyżki
cukru2
jajka1/2 łyżeczki
sodki1/2 kostki miękkiego
masłaPrzygotowanie:
Mąkę kukurydzianą, pszenną oraz proszek mieszamy ze sobą.Mikserem ucieramy na gładką masę
masło z
cukrem. Dodajemy
jajka i dalej miksujemy. Stopniowo wsypujemy suche składniki i mieszamy do uzyskania w miarę jednolitej masy.Nabieramy troszkę ciasta i formujemy kulki wielkości
orzecha włoskiego. Układamy w odstępach 1,5cm i pieczemy 20 min w temperaturze 180 stopni, aż
ciasteczka delikatnie się przyrumienią.
