Wykonanie

Wczorajszy dzień powitałam takimi placuszkami. Pożywne, zdrowe i idealne po całonocnej imprezie. Dają dużo energii, to
mogę Wam zapewnić :) Głównym składnikiem jest
banan, ale
mogę zagwarantować, że nawet jeśli go nie lubicie (tak jak ja) to spokojnie możecie je robić, ponieważ nie jest on, aż tak bardzo wyczuwalny.Zbliża się kolejny krótki weekend, więc mam nadzieję, że Wam również uda się usmażyć taką górę pyszności.Za inspirację dziękuję Gosi !Składniki:/10 placuszków/1
banan2
jajka3 łyżki
cukru120 g
mąki pszennej pełnoziarnistej100 g
mąki pszennej zwykłej1 łyżeczka
sodkiszczypta
soliPrzygotowanie:
Banana rozgniatamy widelcem. Dodajemy do niego
jajka i
cukier. Całość miksujemy.Dodajemy
mąki,
sól, proszek i mieszamy z mokrymi składnikami.Wykładamy masę na rozgrzaną patelnię i smażymy z każdej strony.Podajemy polane
syropem klonowym/miodem.Smacznego :)

