Wykonanie
Takie mini torciki z pyszna ubita kremówką i musem z
truskawek a do tego
bezy nie ma nic lepszego...

Składniki na
bezy:3
białkaszczypta
soli3/4 szklanki
cukruSkładniki na krem:około 150 ml kremówki mocno schłodzonej3/4 szklanki musu z
truskawekcukier do smaku (jak kto lubi)garść
borówek lub
jagódUbijamy pianę z
białek(ze szczypta
soli), dodając stopniowo
cukier. Wkładamy masę do woreczka na krem i wyciskamy
bezy(w kształcie kółek o średnicy około 8 cm) na papier do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 150 stopni C przez około 35 minut.Ubijamy kremówkę na największych obrotach miksera, dodajemy
cukier dalej ubijamy. Następnie dodajemy mus z
truskawek i delikatnie mieszamy.Na wystudzone
bezy kładziemy na przemian krem kilka
borówek,
beza,krem,
borówki,
beza i można dla ozdoby dać trochę musu lub
polewę czekoladową. Smacznego!