Wykonanie
Koreczki czyli niewielkie, kolorowe przekąski, które można wyczarować w kilka minut. Te uwielbiane przez wszystkich gości przystawki bardzo szybko znikają ze stołu, są doskonałym starterem na domowe imprezy, sylwestra czy andrzejki.
składniki na około 25 koreczków150 g
żółtego sera150 g
kabanosa15 plasterków
salami10 czarnych
oliwek bez pestek10 mini
ogórków konserwowych10
marynowanych cebulek10 marynowanych papryczek czerwonych15 marynowanych
pieczarekduże
jabłkoprzepis
Żółty ser kroimy w kostkę o grubości około 1 cm. Na półtora centymetrowe kawałeczki kroimy
kabanos. Plasterki
salami zwijamy na dwie części. Pozostałe składniki odsączamy z marynaty.Na wykałaczki nadziewamy poszczególne składniki tworząc ulubione kompozycje smakowe np.
kabanos, papryczkę,
pieczarkę i
salami lub
pieczarkę,
salami,
ogórka i
cebulkę kolejność dowolna. Gotowe koreczki wbijamy do
jabłka i podajemy na stół.