Wykonanie
Błyskawiczna masa kajmakowa zastąpi gotową masę kupowaną w sklepie. Jest pyszna i kremowa idealna do przekładania ciast ,
wafli ,
tortów może być dodatkiem do smakowitych deserów .
składniki na około 600 g masy2 kostki
margaryny po 250 g2 szklanki
cukru kryształu2 szklanki
mleka w proszku4
żółtkaprzepis
Margarynę roztapiamy w garnku na małym ogniu, dodajemy
mleko w proszku,
cukier i dokładnie mieszamy aż wszystkie składniki dokładnie się rozpuszczą ( należy uważać żeby masa się nie przypaliła ). Jeżeli powstanie grudkowata serowa konsystencja nie należy się przejmować tylko cały czas mieszać aż masa będzie gładka .Garnek z masą zdejmujemy z ognia , lekko przestudzamy , dodajemy
żółtka i całość bardzo dokładnie miksujemy .Tak przygotowaną masą przekładamy ciast ,
wafle i
torty .