Wykonanie
Wierzcie Nam, najprostsze przepisy smakują najlepiej. Czasem coś bosko smakującego nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych.
Wafle z masą
śmietankową przygotowujemy już od dawna :)Mamy nadzieję, że kiedy i Wy spróbujcie - na stałe zagoszczą na Waszej liście ulubionych ! <3Składniki- 1 kostka
margaryny- 1,5 szklanki
cukru- pół szklanki
mleka- 2 szklanki
mleka w proszku- 1 opakowanie
wafli tortowych- 4 krople
olejku śmietankowegoSposób przygotowaniaTo bardzo proste. Podgrzewamy w garnuszku
mleko,
margarynę,
cukier, olejek.Kiedy
cukier i
masło się rozpuszczą odstawiamy do przestygnięcia.Następnie dodajemy
mleko w proszku, mieszając ( lub miksując ), aby uzyskać gładką masę.Przekładamy ją na
wafle i równomiernie rozsmarowujemy.
Wafle owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na ok 2-3 godziny.Po tym czasie wyjmujemy je, kroimy i smakujemy.Pamiętajcie o przechowywaniu ich w pojemniku w lodówce.
E.O.