Wykonanie
Smaczny, szybki i łatwy w przygotowaniu deser dla miłośników
czekolady z lekką nutą kwaskowatych
malin to świetna propozycja na poprawienie nastroju w deszczowy chłodny dzień.To również ciekawy pomysł na zrobienie słodkiego wypieku bez konieczności żmudnego wyrabiania ciasta, wystarczy tylko wyjąć je gotowe z opakowania.

składniki na tartę o wymiarach 30 na 32 cmopakowanie gotowego
ciasta francuskiego1
białko1 szklanka
śmietany kremówki50 g
margaryny300 g
gorzkiej czekolady1/2 litra
malinprzepisGotowe
ciasto francuskie rozkładamy na wyłożonej papierem do pieczenia formie i delikatnie nacinamy jego boki, tak aby powstały półtora centymetrowe ranty, a następnie całe ciasto smarujemy roztrzepanym
białkiem i pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st.C.Do garnka wlewamy
śmietanę kremówkę, dodajemy
margarynę oraz połamaną
czekoladę, wszystko rozpuszczamy na małym ogniu, cały czas mieszając. Rozpuszczoną masę zdejmujemy z ognia i studzimy.Upieczone
ciasto francuskie przestudzamy a następnie delikatnie wgniatamy widelcem wybrzuszony środek ciasta tak aby zmieściła się w nim masa czekoladowa. Na środek tarty wlewamy ostudzoną
czekoladę dokładnie ją rozprowadzając, wierzch ciasta dekorujemy
malinami.Ciasto wstawiamy na 2 godziny do lodówki.