Wykonanie

Prosty i szybki mus z
białej czekolady. Dla chcących zjeść coś słodkiego, letniego, ale bez niepotrzebnego wysiłku. W końcu nie warto marnować cennej energii :)Zrobiony dokładnie tą samą metodą co poprzedni, buraczany mus . Zdjęcie mało przyjazne, bo zrobione na początku miesiąca, dokładnie wtedy, kiedy było szaro, ponuro i deszczowo.Mus rozjaśnił nasz dzień!Składniki na 2 porcje:100g
białej czekolady200ml
śmietanki 30%1/2 łyżeczki
mąki ziemniaczanej2 garście
jagódMiskę, w której będziecie ubijać
śmietanę, oraz mieszadełka miksera włożyć do zamrażalnika na godzinę.
Czekoladę rozpuścić na parze, dodać 2 łyżki
wody i odstawić na blat.
Śmietanę ubić na sztywno, dodać do niej
mąkę ziemniaczaną i wmiksować w masę
śmietankową.Do miski dodać
białą czekoladę i delikatnie wymieszać. Przełożyć mus do szklanek i posypać
jagodami.