Wykonanie
O moim zamiłowaniu do nowoczesnych cudeniek, wylansowanych przez głupkowate, kobiece magazyny było już sporo w tamtym roku.Bezcukrowe rzeczy i Domowy wyrób, to takie miejsca, w których każdy omamiony przez "Cosmopolitan", znajdzie coś dla siebie.Dzisiaj kolejna porcja mojego kulinarnego zboczenia!
Bananowe lody, idealnie kremowe dzięki
awokado. Można do nich dodać wszystko —
leśne owoce,
miętę,
kakao... i jeść ze smakiem.Składniki na 3–4 porcje:2 małe
banany, pokrojone na 4 części i zamrożone1/2 dojrzałego
awokado1 łyżka
cukru pudruBanany odstawić na 10 minut (jeżeli jest bardzo gorąco, na krócej). Zmiksować z
awokado i
cukrem.Podawać ze świeżymi, kwaśnymi
owocami.
Lody powstały w ramach wspólnego gotowania. Razem ze mną chłodne rzeczy przygotowały: Dobromiła, Lejdi,
Maggie, Martynoosia, Mirabelka, Pela i Panna Malwinna.A przepis dołączam do akcji Peli: "Dla ochłody"