ßßß Cookit - przepis na Lody bananowe z awokado (bez tłuszczu, bez jajek)

Lody bananowe z awokado (bez tłuszczu, bez jajek)

nazwa

Wykonanie

O moim zamiłowaniu do nowoczesnych cudeniek, wylansowanych przez głupkowate, kobiece magazyny było już sporo w tamtym roku.
Bezcukrowe rzeczy i Domowy wyrób, to takie miejsca, w których każdy omamiony przez "Cosmopolitan", znajdzie coś dla siebie.
Dzisiaj kolejna porcja mojego kulinarnego zboczenia!
Bananowe lody, idealnie kremowe dzięki awokado. Można do nich dodać wszystko — leśne owoce, miętę, kakao... i jeść ze smakiem.
Składniki na 3–4 porcje:
2 małe banany, pokrojone na 4 części i zamrożone
1/2 dojrzałego awokado
1 łyżka cukru pudru
Banany odstawić na 10 minut (jeżeli jest bardzo gorąco, na krócej). Zmiksować z awokado i cukrem.
Podawać ze świeżymi, kwaśnymi owocami.
Lody powstały w ramach wspólnego gotowania. Razem ze mną chłodne rzeczy przygotowały: Dobromiła, Lejdi, Maggie, Martynoosia, Mirabelka, Pela i Panna Malwinna.
A przepis dołączam do akcji Peli: "Dla ochłody"
Źródło:http://terazjedzmnie.blogspot.com/2013/07/lody-bananowe-z-awokado-bez-tuszczu-bez.html