Wykonanie
Mam dla Was kolejną propozycję z
serii szybkich deserów, oczywiście idealną na brak czasu. Wyglądają bardzo elegancko, smakują wyśmienicie, przygotowanie jest
banalne. Oprócz tego, potrzebujemy tylko
ciasto francuskie i dwa
banany, ewentualnie coś na posypkę. Zachęcam do wypróbowania! Przepis znalazłam na pewnym blogu .

Składniki na 12 rogalików:- 1 arkusz
ciasta francuskiego,- 2
banany,-
cukier brązowy i
wiórki kokosowe do posypania,- 1 roztrzepane
jajko.
Ciasto francuskie dzielimy na 12 części (można na więcej lub mniej),
banany obieramy i kroimy na plasterki o grubości ok. pół centymetra. Na każdym kwadracie układamy 2-3 kawałki
banana. Sklejamy w trójkąty, smarujemy roztrzepanym
jajkiem i posypujemy
cukrem brązowym i wiórkami kokosowymi. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 15-20 minut. Smacznego!