Wykonanie
Mam dla Was propozycję bardzo ciekawego dodatku do obiadu, na który przepis dostałam od mojej Szwagierki. Z pewnością jest on przeznaczony dla osób, które są na diecie, ale nie tylko! Mizeria po węgiersku jest fajną propozycją, która smakuje wszystkim. Spróbujcie, ja ją uwielbiam!

Składniki (nie podaję ilości, bo należy ją dostosować do własnych potrzeb):-
ogórek zielony,-
cebula,-
ocet winny (na 1
ogórka 1-2 łyżeczki),- 1 łyżka
oleju (np. lnianego - takiego)-
sól,
pieprz,
papryka słodka.
Ogórki myjemy, obieramy, kroimy w cienkie plasterki.
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę. Do miski wrzucamy pokrojone
ogórki i
cebulę. Mieszamy, lekko solimy i pozostawiamy na ok. pół godziny. Po tym czasie dodajemy
ocet,
pieprz i ewentualnie
sól, dokładnie mieszamy. Mizerię wstawiamy do lodówki, a tuż przed podaniem oprószamy
słodką papryką. Smacznego!!!