Wykonanie
Sałatkę tą "przyniosłam" z jednej z uroczystości rodzinnych. Polubiłam ją od razu i często do niej wracam. Jest smaczna, chrupka, robi się ją błyskawicznie i tak samo szybko zjada. Czasem ją lekko podgrzewam i wtedy stanowi na przykład świetne danie na kolację.2 woreczki
ryżupo jednej
papryce: czerwonej, żółtej, zielonej2 ząbki
czosnkupęczek
pietruszkioliwaRyż gotujemy na sypko w osolonej wodzie według wskazań z opakowania - studzimy. W tym czasie
paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę,
pietruszkę drobno siekamy. Składniki dodajemy do chłodnego
ryżu i mieszamy wraz z niewielką ilością
oliwy.Przepis ten możecie znaleźć również w aktualnym wydaniu Przyślij Przepis ! 8/2012SMACZNEGO :-)