Wykonanie
Tym razem deser idealny na upały. Ptasie mleczko na zimno rozpływa się w ustach.

1 paczka
biszkoptów2 szklanki
mleka2
bite smietany w proszku -
śnieżki2-3
galaretki owocoweowoceTortownicę o śr. 23cm wyłożyć
biszkoptami. Można również pominąć
biszkopty. Przygotować pierwszą warstwę -
galaretkę o dowolnym smaku rozpuścić w połowie zalecanej
wody - 250ml, odstawić do lekkiego stężenia. W tym czasie do miski wlać szklankę
mleka, dodać
śnieżkę i zmiksować do ubicia. Gdy
galaretka zacznie tężeć zmiksować z ubitą
śmietaną. Masę ostrożnie wlać na
biszkopty, aby nie podeszły do góry. Wstawić do lodówki do stężenia. Po stężeniu wylać następną warstwę przygotowaną tak samo z innego smaku
galaretki. Na koniec można wylać
galaretkę przygotowaną już wg instrukcji na opakowaniu. Posypać
owocami. Niestesty moja tortownica była za mała i
galaretka się już nie zmieściła.
