Wykonanie
Na moim bożonarodzeniowym
stole znajdowały się jedynie domowe
wędliny - pieczona
karkówka, klops,
boczek oraz
schab ze
śliwką. Robię go często w ciągu roku, jest idealny na kanapki, bez zbędnych ulepszaczy jakie dają nam w sklepach.

1,5-2 kg
schabuśliwki kalifornijskie
majeranek,
sól,
pieprz,
przyprawa gyros lub inna ulubiona3 ząbki
czosnkuW schabie trzeba zrobić dziurę i są na to 2 sposoby.1. Przeciąć
schab wzdłuż od góry, włożyć
śliwki, spiąć wykałaczkami a następnie zawinąć sznurkiem.2. Zrobić dziurę w środku
schabu długim nożem i wkładać
śliwki do środka i zawinąć sznurkiem.Następnie natrzeć
schab ulubionymi
przyprawami i
czosnkiem. Piec ok. 1h-1,5h w 180 stopniach.
