Wykonanie
Uwielbiam
ciastka zbożowe, owsiane jednak te ze sklepów są zbyt słodkie i zawierają za dużo
cukru i innych "ulepszaczy. Wreszcie zdecydowałam się sama zrobić takie
ciastka w domu i nigdy więcej nie kupię już tych ze sklepu! Smakują tak jak te sklepowe, ale nie są aż tak słodkie i są o wiele zdrowsze. A ciasto zagniatało mi się rewelacyjnie.
80g
mąki pszennej80g
mąki razowej50g
otrębów owsianych80g
masła5 łyżek
cukru1
jajkopół łyżeczki
soli1 łyżeczka
proszku do pieczeniaMąkę wysypać na stolnicę,
masło posiekać nożem wraz z
mąką i
otrębami. Dodać
jajko,
cukier,
proszek do pieczenie i
sól, zagnieść ciasto. Odrywać kawałki
ciastka i formować kulki, spłaszczyć i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 do 20 minut.
Zapraszam do wzięcia udziału w loterii Sante. Do wygrania wycieczki, karty upominkowe i książki Agnieszki Maciąg "Smak Życia". Więcej szczegółów na stronie http://www.sante.pl/loteria