ßßß
Cookit - przepis na Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Składniki
Ciasto francuskie
Pieczarki
Cebula
Pieprz
Białko
Jajko
Olej
Wykonanie
Kolejna wersja pasztecików z
ciasta francuskiego
1 opakowanie
ciasta francuskiego
1/2 kg
pieczarek
1 duża
cebula
pieprz
białko
jaja
olej
Pieczarki
oczyścić i pokroić.
Cebulę
podsmażyć na
oleju
, dodać
pieczarki
- poddusić aż odparuje nadmiar soku
potem
posolić i dodać
pieprzu
do smaku.
Ciasto francuskie
rozwinąć i wyłożyć farsz, zwinąć jak roladę, skleić brzegi, pokroić ukośnie na kawałki ok.3 cm szerokości, ułożyć na blasze, posmarować
białkiem
i upiec - ok. 30min. w temp. 180 stopni. Podawać najlepiej z barszczem.
Źródło:
http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2012/05/paszteciki-z-ciasta-francuskiego-z.html
Przepisy powiązane
Pierog z ciasta francuskiego z nadzieniem pieczarkowym
Pierog z ciasta francuskiego z nadzieniem pieczarkowym
Pierog z ciasta francuskiego z nadzieniem pieczarkowym
Pierog z ciasta francuskiego z nadzieniem pieczarkowym
Pierog z ciasta francuskiego z nadzieniem pieczarkowym
Składniki powiązane (0)