ßßß Cookit - przepis na Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami

Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami

Wykonanie

Kolejna wersja pasztecików z ciasta francuskiego
1 opakowanie ciasta francuskiego
1/2 kg pieczarek
1 duża cebula
pieprz
białko jaja
olej
Pieczarki oczyścić i pokroić. Cebulę podsmażyć na oleju, dodać pieczarki - poddusić aż odparuje nadmiar soku potem posolić i dodać pieprzu do smaku.
Ciasto francuskie rozwinąć i wyłożyć farsz, zwinąć jak roladę, skleić brzegi, pokroić ukośnie na kawałki ok.3 cm szerokości, ułożyć na blasze, posmarować białkiem i upiec - ok. 30min. w temp. 180 stopni. Podawać najlepiej z barszczem.
Źródło:http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2012/05/paszteciki-z-ciasta-francuskiego-z.html