Wykonanie

Pulpy, pozostałej po przygotowaniu
mleka roślinnego, nie wyrzucamy.Można ją wykorzystać np. do owsianki, placuszków czy
ciastek.Placuszki można usmażyć na patelni lub upiec w piekarniku (na macie silikonowej).Pulpa kokosowa jest sucha i sypka w wypiekach. Można na początek dodać jej trochę mniej do placuszków, a kolejnym razem spróbować więcej.pulpa
kokosowo - owsiana (powstała z
mleka roślinnego, przygotowanego ze 150 g suchych składników)1 duże
jajko1 łyżka
mąki3 łyżeczki
cukru brązowego lub
ksylitoluolej do smażeniaWymieszaj wszystkie składniki.Placuszki smaż na rozgrzanym
oleju, przypiekając je dosyć mocno.Delikatnie przewracaj placuszki
łopatką na drugą stronę (są lekko kruche, ze względu na duży dodatek pulpy kokosowej).Można podać z dodatkiem dowolnego
dżemu (najlepiej domowego).