ßßß Cookit - przepis na Kokosowe placuszki z pulpy po mleku roślinnym

Kokosowe placuszki z pulpy po mleku roślinnym

nazwa

Wykonanie

Pulpy, pozostałej po przygotowaniu mleka roślinnego, nie wyrzucamy.
Można ją wykorzystać np. do owsianki, placuszków czy ciastek.
Placuszki można usmażyć na patelni lub upiec w piekarniku (na macie silikonowej).
Pulpa kokosowa jest sucha i sypka w wypiekach. Można na początek dodać jej trochę mniej do placuszków, a kolejnym razem spróbować więcej.
pulpa kokosowo - owsiana (powstała z mleka roślinnego, przygotowanego ze 150 g suchych składników)
1 duże jajko
1 łyżka mąki
3 łyżeczki cukru brązowego lub ksylitolu
olej do smażenia
Wymieszaj wszystkie składniki.
Placuszki smaż na rozgrzanym oleju, przypiekając je dosyć mocno.
Delikatnie przewracaj placuszki łopatką na drugą stronę (są lekko kruche, ze względu na duży dodatek pulpy kokosowej).
Można podać z dodatkiem dowolnego dżemu (najlepiej domowego).
Źródło:http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2014/07/kokosowe-placuszki-z-pulpy-po-mleku.html