Wykonanie

Zdrowy d eser, w którym możemy przemycić dzieciom
kaszę (mojemu dziecku smakował, ale mąż nie ruszył ;) ). Jeśli lubicie
kaszę jaglaną, deser powinien Wam smakować, a jeśli nie - różnie może być, bo posmak
kaszy jest trochę wyczuwalny, tr zeba samemu ocenić.1 szklanka ugotowanej
kaszy jaglanej1,5 szklanki
malin1 opakowanie
galaretki malinowej, np.
Winiarycoś do posłodzenia (np.
cukier puder,
ksylitol)
Galaretkę przygotować z odrobinę mniejszej ilości
wody, niż na opakowaniu (ok.420 ml).
Kaszę jaglaną ugotować (akurat miałam z poprzedniego dnia).Do blendera wrzucić
maliny oraz ok. 1/3 szklanki przestudzonej
galaretki i odrobinę posłodzić. Zmiksować.Na koniec dodać
kaszę i lekko zmiksować do połączenia składników. Spróbować czy jest wystarczająco słodkie.Przełożyć masę do salaterek i chłodzić.Gdy zgęstnieje, na wierzch wylać część pozostałej tężejącej
galaretki i pozostawić ponownie w lodówce do stężenia.