Zdrowsza forma słodkiej przekąski do podjadania w ciągu dnia, którą zrobisz w kilka minut.Kuleczki kokosowe "rafaello" z płatków pełnoziarnistych i wiórków kokosowych można zabrać do szkoły czy pracy na II śniadanie.45-50 g pełnoziarnistych płatków śniadaniowych o dobrym składzie (np. Fitella Diet)ok. 1/4 szklanki mleka (lub wody+1 łyżka mleka w proszku)15 g wiórków kokosowych1,5 łyżki tartych migdałów (np. BackMit)ok. 1-1,5 łyżki stewii (w zależności od stopnia jej słodkości)1 łyżka mielonego siemienia lnianegoDo miseczki wlać wodę i mleko w proszku (lub zwykłe mleko), siemię lniane oraz stewię (dodawać ją stopniowo, w zależności od firmy może być mniej lub bardziej słodka).Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie dodać dobrze pokruszone płatki, mielone migdały oraz wiórki kokosowe i ponownie wymieszać. Masa powinna być bardzo gęsta.Nakładać masę małą łyżeczką i rękami formować kulki, które następnie należy obtaczać w wiórkach koksowych.