ßßß Cookit - przepis na Surówka wiosenna z rukolą i kiełkami

Surówka wiosenna z rukolą i kiełkami

nazwa

Wykonanie

S urówka na przywołanie wiosny pełna witamin, z dodatkiem oleju rzepakowego tłoczonego na zimno.
Ol ej posi ada delikatny aromat i wyrazisty, lekko ziołowy smak, jest d oskonałym uzupełnieniem surówek z kiszonej kapusty, sałatek greckich, dipów, sosów i past.
2 szklanki rukoli
1 szklank a roszponki
1/2 szklanki dowolnych kiełków
kilka pomidorków koktajlowych
3 łyżki oleju (np. rzepakowego tłoczonego na zimno Oleofarm)
1 ły żeczk a ziół prowansalskich
odrobina soli lub przyprawy do sałatek
Sałatę umyć,odwirować i przełożyć do miski .
Dodać przepłukane kiełki i dokładnie wymieszać.
N a wierzch ułożyć pokrojone pomidory.
Posypać przyprawą do sałatek i pola ć olejem tuż przed podaniem.
Delikatnie wymieszać .
Źródło:http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2013/03/saatka-wiosenna-z-rukola.html