Wykonanie

Pyszna chrupiąca kanapka na ciepło. Podczas ostatniego pobytu we Włoszech, serwowano nam panini z
chlebka pita z plastrem
pieczonego mięsa.Zrobiłam w domu wersję wegańską (ale nawet jeśli nawet Wasz facet jest mięsożercą, ta kanapka powinna mu zasmakować).Jej przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Kanapka najlepiej smakuje na ciepło, ale na zimno też nie jest zła ;). Polecam!
Dajcie znać, czy zasmakowała Wam taka oryginalna wersja kanapki.1 duża
bułka np. ciabatta lub chlebek
pita5-6
pomidorów suszonych z zalewy4-5 plasterków wędzonego
tofugarść
rukoliBułkę przekrój, spód wyłóż odsączonymi z zalewy i przekrojonymi na pół
pomidorami.Na warstwę
pomidorów połóż pokrojone w plastry
tofu.Przykryj drugą częścią
bułki i przypiecz z dwóch stron na patelni grillowej lub w piekarniku na funkcji grill, ale najlepiej - w opiekaczu.Przed podaniem dodaj do kanapki sporo
rukoli (na warstwę
tofu).