ßßß Cookit - przepis na Panini - pyszna wegańska kanapka z tofu na ciepło

Panini - pyszna wegańska kanapka z tofu na ciepło

nazwa

Wykonanie

Pyszna chrupiąca kanapka na ciepło. Podczas ostatniego pobytu we Włoszech, serwowano nam panini z chlebka pita z plastrem pieczonego mięsa.
Zrobiłam w domu wersję wegańską (ale nawet jeśli nawet Wasz facet jest mięsożercą, ta kanapka powinna mu zasmakować).
Jej przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Kanapka najlepiej smakuje na ciepło, ale na zimno też nie jest zła ;). Polecam! Dajcie znać, czy zasmakowała Wam taka oryginalna wersja kanapki.
1 duża bułka np. ciabatta lub chlebek pita
5-6 pomidorów suszonych z zalewy
4-5 plasterków wędzonego tofu
garść rukoli
Bułkę przekrój, spód wyłóż odsączonymi z zalewy i przekrojonymi na pół pomidorami.
Na warstwę pomidorów połóż pokrojone w plastry tofu.
Przykryj drugą częścią bułki i przypiecz z dwóch stron na patelni grillowej lub w piekarniku na funkcji grill, ale najlepiej - w opiekaczu.
Przed podaniem dodaj do kanapki sporo rukoli (na warstwę tofu).
Źródło:http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2015/01/panini-pyszna-weganska-kanapka-z-tofu.html