ßßß
Pulpę z mleka roślinnego można wykorzystać, przygotowując "pralinki". W smaku całkiem niezłe, idealne dla zwolenników zdrowych słodkości. Otręby można zastąpić płatkami owsianymi, pralinki będą smaczniejsze.Składniki na ok. 20 szt.pulpa z mleka orzechowo-owsianego (pozostała z 200g suchych produktów)1 łyżeczka mielonych orzechów5-6 łyżeczek ksylitolu (lub cukru)ok.10 łyżek otrąb owsianych (lub płatków owsianych błyskawicznych)kakao lub mielone orzechy - do obtoczeniaPulpę z mleka roślinnego wymieszać z ksylitolem, dodać otręby owsiane w takiej ilości, aby z masy można było formować kuleczki.Zwilżonymi w wodzie dłońmi formować kuleczki, a następnie obtaczać w kakao lub mielonych orzechach.Włożyć do lodówki do schłodzenia na ok. 40 minut.