Wykonanie
W ramach współpracy z firm ą Oleofarm, zostałam zaprosz ona na warsztat y kulinarn e pt. „Dietetyczne rewolucje” . M iałam przyjemność uczestniczyć w s potkaniu, które o dbyło się w Restauracji Cucina w Poznaniu. Wraz z innymi blogerami, s potkaliśmy się aby wspólnie przygotować zdrowe sałatki i dowiedzieć się czegoś więcej na temat zdrowego odżywiania.
Na początek dietetyczka, Pani
Hanna Głowacka, przypomniała nam o zasadach racjonalnego żywienia oraz przedstawiła rolę
olei tłoczonych na zimn o w codziennej diecie.Następnie każdy z nas miał możliwość spróbowania
soków z linii Vital, które produkowane są przez firmę Oleofarm wyłącznie z
owoców, bez żadnych dodatków i mają zastosowanie lecznicze. Najbardziej smakował mi sok z
granatów, choć były też takie, które trudno było wypić...np. z rokitnika.
W dalszej części sympatyczny szef kuchni, Ernest Jagodziński opowiedział nam trochę o sobie i przygotował nam swoją wersję zdrowej sałatki.Następnie zabraliśmy się za tworzenie własnych
sałatkowych propozycji:).Na bogato zastawionych stołach mogliśmy wybierać spośród mnóstwa różnych pyszności (
mięsa,
owoce,
makarony, warzywa,
sałaty i wszystkie
oleje Oleofarm).
To tylko niektóre z sałatek... wszystkie były pięknie skomponowane i wyglądały bardzo apetycznie.Na koniec szef kuchni wybrał najładniejsze kompozycje i przeszliśmy st ołu a by spróbować wspólnie przygotowan ych sałatek.
Podczas degustacji było więcej czasu na rozmowy
między blogerami. Było sympatycznie i bardzo smakowicie:).
Na pożegnanie otrzymaliśmy upominki: produkt y Oleofarm oraz książk ę kucharsk ą z przepisami z
olejem lnianym.Serdecznie dziękuję firmie Oleofarm za zaproszenie i mam nadzieję do zobaczenia następnym razem :)