Wykonanie
            Jeszcze są 
maliny, więc dziś szybki przepis jak je wykorzystać. Umiem zrobić domowy 
budyń, a od jakiegoś czasu kusiło mnie żeby nauczyć się robić 
kisiel, jednak obawiałam się eksperymentować na własną rękę - nie chciałam wyprodukować niejadalnej papki ze 
skrobi. Na szczęście przypadkiem znalazłam przepis na 
kisiel w... książeczce z 
tartami. Co prawda był to przepis na 
kisiel borówkowy, jednak założyłam, że zasady i proporcje będą takie same dla wszystkich 
owoców. I miałam rację.

Składniki na 5-6 porcji:500 g 
malin500 ml 
wody3 łyżki 
cukru2 łyżki 
skrobi ziemniaczanejMąkę i 
cukier wymieszać z 
wodą, zagotować, dodać przebrane i opłukane 
maliny. Gotować aż 
owoce się rozgotują, a zawiesina 
zrobi się gęsta i przezroczysta. Podawać schłodzone. W lodówce można przechowywać do 3 dni.