ßßß
Składniki:4 łyżeczki korzennego syropu z dyni3-4 łyżeczki rozpuszczalnej kawy200 ml wrzątku250 ml mleka1/2 łyżeczki naturalnej esencji z wanilli100 ml słodkiej śmietanyszczypta cynamonu lub mieszanki przypraw użytej do wykonania syropuPrzygotowanie:Kawę wymieszać z wrzątkiem. Podgrzać mleko ale nie zagotować, powinno być dobrze gorące. Do mleka dodać esencję waniliową i wlać do blendera. Miksować, napowietrzając mleko ok 2-3 minut.Do kubka lub szklanki na latte wlać po dwie łyżeczki syropu, następnie wlać kawę (dzieląc porcję na dwie równe ilości). Delikatnym strumieniem po brzegu kubka wlać ostrożnie mleko (również dzieląc na dwie równe porcje). Śmietanę ubić i położyć na wierzch kawy. Posypać przyprawami lub cynamonem.Smacznego :)